De kater is een feestbeest: hoe je er een einde aan maakt!

De kater is een echte feestbeest. Hij komt graag opdagen wanneer je net een paar glazen wijn of een paar biertjes teveel hebt gedronken. De kater is eigenlijk je lichaam dat je verteld dat je net iets teveel hebt gedronken en dat je nu beter even rust kunt nemen. Helaas is de kater niet altijd even gemakkelijk te negeren en soms kan hij er zelfs voor zorgen dat je helemaal niet meer kunt functioneren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kater een beetje te temperen en ervoor te zorgen dat hij snel weer verdwijnt.

1. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Wijn of bier bevatten veel suiker en dat is niet goed voor je lichaam. Het is belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen om je lichaam te hydrateren. Drink dus vooral water of ontpitte kruidenthee.

2. Eet wat voedzaam voedsel. Na het drinken van alcohol is je lichaam toe aan voedzaam voedsel. Denk aan een stevige maaltijd met veel groenten of een lekker stuk fruit.

3. Ga naar buiten. Het is fijn om na het drinken van alcohol even naar buiten te gaan. Je kunt wat frisse lucht gebruiken en het zonlicht helpt je lichaam om de alcohol af te breken.

4. Doe wat rustige oefeningen. Het is niet verstandig om na het drinken van alcohol meteen een intensieve work-out te doen, maar een rustige wandeling of wat lichte oefeningen kunnen helpen om je lichaam weer in beweging te krijgen.

5. Neem een vitamine B-complex supplement. Vitamine B-complex helpt je lichaam om de alcohol af te breken. Het kan dus helpen om de kater sneller te temperen.

6. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Zorg ervoor dat je ontspannen bent en adem diep in en uit. Dit kan helpen om de kater een beetje te temperen.

7. Drink koffie of thee. Koffie of thee kan helpen om je wakker te worden en je lichaam weer in beweging te krijgen.

8. Ga naar bed. Uiteindelijk is het natuurlijk het beste om na het drinken van alcohol gewoon even lekker te gaan slapen. Je lichaam heeft dan de tijd om de alcohol af te breken en je zult je dan ook een stuk fitter voelen wanneer je weer wakker wordt.

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories