5x De beste dingen om te zien en te doen in Barcelona

Barcelona is een prachtige stad, vol energie en leven. Het is de perfecte plek om alles wat Spanje te bieden heeft te verkennen en te ervaren. Van de prachtige architectuur tot het bruisende nachtleven, er is van alles te doen en te zien in Barcelona. Hier zijn vijf van de beste:

1. Bezoek La Sagrada Familia

– Deze iconische basiliek is een absolute must bij een bezoek aan Barcelona. Het is ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudi en is een van zijn meest indrukwekkende werken.

2. Maak een wandeling door Park Guell

– Hoog gelegen op een heuvel met uitzicht over Barcelona is Park Guell een ander meesterwerk ontworpen door Gaudi. Met zijn kronkelende paden en kleurrijke mozaïeken zorgt het voor een gedenkwaardige wandeling of fietstocht rond de tuinen en monumenten van het park.

3. Verken Las Ramblas

– Een van de belangrijkste attracties van Barcelona, deze levendige promenade biedt veel vermaak met zijn straatartiesten, restaurants, bars en winkels die aan beide zijden van de straat liggen.

4. Hang rond op het strand van Barceloneta

– Als je op zoek bent naar wat zon en zand, dan is het strand van Barceloneta zeker de plek om naartoe te gaan! Breng je dag door met luieren op het strand of doe mee aan watersporten zoals kitesurfen of stand up paddle boarding!

5. Proef de Catalaanse keuken

– Het eten in Barcelona is geweldig, dus mis het niet om een paar authentieke Catalaanse gerechten te proberen, zoals paella, tapas of esqueixada (een traditionele zeevruchtensalade). Je zult er geen spijt van krijgen!

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories