Yoga helpt bij het verminderen van stress

Yoga wordt steeds populairder in onze stressvolle, moderne wereld. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van deze oude, wijze praktijk om zich te ontspannen en tot rust te komen. Hoewel yoga misschien niet de eerste oplossing is die je zou bedenken voor het verminderen van stress, is het eigenlijk een zeer krachtige manier om je lichaam, geest en ziel in balans te brengen.

Yoga helpt je stress te verminderen op verschillende manieren.

In de eerste plaats door het verhogen van je flexibiliteit. Wanneer je lichaam meer soepel wordt, voel je je ook mentaal meer ontspannen. Yoga oefeningen helpen je ook beter te slapen, waardoor je uitgerust wakker wordt en de dag met meer energie tegemoet kan helpt yoga je bewuster te worden van je lichaam en je ademhaling. Wanneer je je richt op je ademhaling tijdens de oefeningen, leer je ook beter om diep en rustig in- en uit te ademen wanneer je in het dagelijks leven stressvolle situaties tegenkomt. Die bewuste ademhaling is een krachtige manier om je lichaam te kalmeren en je stressniveau te verlagen.

Yoga helpt bij het verminderen van stress

Yoga helpt je ook om beter te leren ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. De oefening de aandacht voor je ademhaling leren je hoe je je lichaam kunt ontspannen, wat een directe weerslag heeft op je gemoedstoestand. Wanneer je leert om je lichaam te ontspannen, wordt ook je geest rustiger. Dit komt omdat je minder last hebt van stressgerelateerde gedachten wanneer je lichaam ontspannen is.Yoga is een krachtige tool om stress te verminderen. Door de oefeningen je lichaamsoepelheid te vergroten, bewuster te worden van je ademhaling en je lichaam en geest te leren ontspannen, kun je stress op alle fronten aanpakken.

Tip

Wat ik zelf erg fijn vond is een online Yogacursus. Zelf vond ik deze Yogacursus voor beginners echt ontzettend fijn! In deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en kunnen op deze manier lekker thuis, wanneer je in je eigen tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijg je ook bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen. Top toch?!

Meer artikelen over Yoga

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories