Gele vlekken in kleding - hoe kom je er vanaf?

Je weet wel, die gele vlekken op je mooie witte shirt. Of die gele plekken op je favoriete broek. Het is vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal trucjes om ervan af te komen. In dit artikel lees je hoe je gele vlekken in kleding kunt verwijderen.

Wat zijn gele vlekken?

Gele vlekken in kleding zijn vaak olie- of vetstoffen die in contact komen met de stof. Denk aan vette hapjes, make-up of zelfs zweet. Deze stoffen bezinken in de stof en verkleuren deze op den duur. Gele vlekken zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook moeilijk te verwijderen zijn.

Hoe kom je van gele vlekken af?

Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen om gele vlekken te verwijderen. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje.

1. Gebruik azijn

Azijn is een natuurlijke reiniger die veel huishoudens in huis hebben. Het is een ideale manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat azen doek en wrijf de vlekken hiermee voorzichtig uit. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

2. Gebruik bleekmiddel

Bleekmiddel is een andere mogelijkheid om gele vlekken te verwijderen. Dit is echter wel een stuk agressiever dan azijn en kan daarom je kleding beschadigen. Gebruik daarom altijd een bleekmiddel dat geschikt is voor de stof waarvan je kleding is gemaakt. Doe een beetje bleekmiddel op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Spoel het kledingstuk daarna goed uit met water.

3. Gebruik baksoda

Baksoda is een natuurlijk reinigingsmiddel en een perfecte manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat baksoda op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Laat het kledingstuk daarna even in wat baksoda weken en was het zoals je normaal gesproken ook zou doen.

4. Gebruik alcohol

Alcohol is een andere mogelijkheid om gele vlekken te verwijderen. Geb hiervoor een wattenstaafje en dep de vlek voorzichtig uit. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

5. Gebruik Aspirine

Aspirine is een pijnstiller, maar kan ook gebruikt worden om gele vlekken te verwijderen. Doe wat water op een doek en maak hier een papje van een aspirine. Wrijf de vlek er vervolgens voorzichtig mee in. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

6. Gebruik citroensap

Citroensap is bleekmiddel en een perfecte manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat citroensap op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Spoel stuk daarna goed uit met water.

7. Gebruik koffiedik

Koffiedik is een natuurlijk reinigingsmiddel en een perfecte manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat koffiedik op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

8. Gebruik witte wijn

Witte wijn is een natuurlijke bleekmiddel en een perfecte manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat witte wijn op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

9. Gebruik yoghurt

Yoghurt is een natuurlijk reinigingsmiddel en een perfecte manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat yoghurt op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

10. Gebruik zeep

Zeep is een natuurlijkmiddel en een perfecte manier om gele vlekken te verwijderen. Doe wat zeep op een doek en wrijf de vlek er voorzichtig mee uit. Vervolgens was je het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen.

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories