Slank door de Overgang: Hoe blijf je in vorm tijdens de menopauze?

De menopauze is een lastige tijd voor vrouwen. Niet alleen omdat je je hormonen moet aanpassen, maar ook omdat je lichaam verandert. Je kunt gewicht kwijtraken of aankomen, je stemmingen kunnen wisselen en je energie kan verminderen. Het is belangrijk om in deze fase van je leven gezond te blijven eten en te bewegen, maar dat is niet altijd makkelijk. In dit artikel geven we je wat tips hoe je slank kunt blijven tijdens de menopauze.

1. Eet regelmatig en kies gezonde voeding

In de menopauze kun je last krijgen van hongergevoelens en opvliegers. Deze kunnen ervoor zorgen dat je sneller snakt naar ongezonde voeding. Probeer hierdoor niet te veel te eten, maar eet regelmatig kleine maaltijden. Kies hierbij voor gezonde voeding zoals veel groente en fruit, volkorenproducten, magere zuivel en kip of vis. Laat de verleiding van ongezonde snacks zoals koekjes of chips zo veel mogelijk voorbijgaan. Er is ook een e-book geschreven met heel veel recepten. Deze is zeker bekijken waard!

2. Drink voldoende water

Uitdroging kan ervoor zorgen dat je je moe en futloos voelt. Zorg er daarom voor dat je dagelijks voldoende water drinkt. Probeer minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Als je veel sport of in een warm klimaat leeft, heb je meer vocht nodig. Drink dan 2,5 liter water per dag. Let er wel op dat je niet te veel water drinkt. Dit kan namelijk leiden tot een tekort aan natrium in je lichaam, wat weer leiden tot een verminderde eetlust en een verminderde vochtbalans.

3. Beweeg voldoende

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die dagelijks minimaal een halfuur matig tot intensief bewegen, minder kans hebben om aan te komen in de menopauze. Probeer daarom dagelijks minimaal een halfuur te bewegen. Je kunt hierbij denken aan een wandeling, fietsen, joggen of een andere vorm van sport.

Slank door de Overgang: Hoe blijf je in vorm tijdens de menopauze?

4. Verminder stress

Stress kan ervoor zorgen dat je sneller aankomt in de menopauze. Dit komt omdat je bij stress meer cortisol aanmaakt. Cortisol is een stresshormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam vet opslaat. Probeer daarom zo min mogelijk stress te ervaren in deze periode. Ga bijvoorbeeld regelmatig naar een sauna of maak gebruik van ontspanningsoefeningen.

5. Slaap voldoende

Een goede nachtrust is belangrijk voor je overall welbevinden. In de menopauze kun je last krijgen van slapeloosheid. Dit kan leiden tot een verminderde weerstand en een verhoogde kans op aankomen. Probeer daarom elke dag minimaal 7 uur te slapen. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kun je een ontspannende thee drinken of een warme douche nemen voordat je gaat slapen.

Wil je nog meer tips? Kun je vooral e-book ‘Slank door de Overgang’ bekijken! Hier staan ontzettend veel recepten in. Hier heb je zeker wat aan!

Door deze tips in de gaten te houden, kun je ervoor zorgen dat je slank blijft tijdens de menopauze.

Meer artikelen over gezondheid:

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories