Hoe ik mezelf een fles water per dag heb laten drinken: mijn tips

Ik moet meer water drinken. Dat is iets wat ik altijd weet, maar iets wat ik maar moeilijk kan volhouden. Toch is het belangrijk om voldoende water te drinken – voor je huid, je spijsvertering, je humeur en je algehele gezondheid. Dus hoe doe ik dat, dag in dag uit, meer water drinken?

In dit artikel deel ik mijn tips die mij helpen elke dag minimaal een liter wateren.

1. Zet een fles water naast je bed

Ik begin mijn dag altijd met een glas water naast mijn bed. Dit zorgt ervoor dat ik meteen iets in mijn maag heb zitten en dat ik niet met een dorstige mond wakker word.

2. Drink water bij elke maaltijd

Ik probeer bij elke maaltijd wat water te drinken. Tijdens het ontbijt drink ik altijd een glas water, maar tijdens de lunch en het avondeten probeer ik er minimaal een halve liter bij te drinken.

3. Drink water tussendoor

Naast water bij de maden, drink ik ook regelmatig water tussendoor. Ik zet altijd een fles water op mijn bureau als ik aan het werk ga en probeer daar minimaal drie glazen per dag van te drinken.

4. Drink water in plaats van andere dranken

Als ik dorst heb, pak ik altijd water in plaats van een andere drank. Dit kan soms lastig zijn, maar ik probeer altijd water te drinken als ik dorst heb in plaats van frisdrank, thee of koffie.

5. Drink water met een smaakje

Als ik echt moeite heb om water te drinken, doe ik er wat fruitsap of vers fruit in. Dit maakt het water wat smaakvoller en dus makkelijker om te drinken. Door deze tips probeer ik dagelijks minimaal een liter water te drinken. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar ik merk wel dat ik fitter en energieker ben als ik voldoende water drink.

Probeer jij ook meer water te drinken? Deel dan je tips in de comments!

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories