Wat kost een huisdier? (kat)

Katten… ik ben al sinds kleins af aan opgegroeid met katten. Ik ben er echt gek op! Ik heb sinds kort zelf een kat. Ik wilde op internet opzoeken wat het nou eigenlijk kost om een kat te hebben? Helaas vond ik daar geen artikel voor waar alles mooi en overzichtelijk op een rij gezet wordt. Dus bij deze, mijn lijst van kosten voor een kat.

Eerste moment:

Natuurlijk is het even kijken wat voor soort ras kat je wilt. En of je misschien een kat vanuit marktplaats neemt, of dat je een kat uit het asiel haalt. Het heeft behoorlijk veel invloed qua prijs. Vaak staan er ras kittens op, dat kan variëren van €50 tot ruim €1500 euro. Ras katten hebben vaak al een bezoek bij de dierenarts gehad, kijken of alles oké is. Maar een kat uit het asiel is ook al helemaal na gekeken. Ook zijn deze vaak al gecastreerd en ingeënt, dus dat scheelt ook weer qua prijs. Meestal betaal je voor een kat bij asiel rond €150. Ga je voor een kitten of een volwassen kat? Een kitten is ook al meteen duurder.

Begin met aanschaf van een kat:

Eerste keer dierenarts (zonder verzekering) = Chippen, na kijken.€ 75
Reismandje€ 30
Kattenbak€ 45
Krabpaal€ 25
Speeltjes€ 20
Voer bakjes€ 10
Mandje€ 15
=
Kosten totaal€ 220

Kat is er, wat nu?

Je hebt natuurlijk wat voorbereidingen gedaan. Zoals speeltjes, krabpaal, kattenbak etc. Ook komen er maandelijks kosten terug. Zie hiervoor de onderstaande tabel

Maandelijkse kosten

Verzekering€ 15,45
Kattenvoer€ 31,50
Kattengrid€ 10
WaterExtra water kosten
=
Kosten totaal€ 56,95

Verzekering… natuurlijk is het een ding wat moeilijk te beslissen is. Wil je graag safe zitten? Of denk je dat je flinke kosten kan krijgen bij de dierenarts? Je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid een verzekering aanschaffen. Wil je meer informatie hierover? Hier ga ik nog een apart artikel over schrijven.

Conclusie

Het is toch behoorlijk wat, wat het met zich mee brengt om een kat te nemen. Weet dan ook zeker dat je dit qua kosten kan dekken. Het is zonde als je een kat neemt, en vervolgens niet rondkomt qua kosten.

Heb jij een kat genomen? Wat leuk! Graag hoor ik het verhaal achter jou kat

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories