Praag met Kinderen: Familieavonturen in de Tsjechische Hoofdstad

Als je op zoek bent naar een geweldige bestemming voor een gezinsvakantie, dan is Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië, de perfecte keuze. Met zijn rijke geschiedenis, betoverende architectuur en levendige sfeer, biedt Praag een scala aan spannende activiteiten en avonturen voor kinderen van alle leeftijden. In dit artikel zullen we enkele van de beste familieavonturen in Praag verkennen, zodat je jouw volgende reis met je kinderen kunt plannen.

  1. Bezoek de Praagse Burcht Begin je avontuur in Praag met een bezoek aan de Praagse Burcht, een van de grootste kastelen ter wereld. Dit indrukwekkende fort is niet alleen een historische bezienswaardigheid, maar biedt ook een scala aan kindvriendelijke attracties. Verken de prachtige tuinen, bekijk de wisseling van de wacht en bezoek de Sint-Vituskathedraal. Vergeet niet om het Gouden Straatje te bezoeken, een kleurrijk steegje vol met kleine huizen waar vroeger ambachtslieden woonden.
  2. Maak een boottocht over de rivier de Vltava Een boottocht over de rivier de Vltava is een geweldige manier om Praag vanuit een ander perspectief te bekijken. Kinderen zullen genieten van de schilderachtige uitzichten op de historische bruggen en de prachtige gebouwen langs de oevers. Je kunt kiezen voor een ontspannen rondvaart of zelfs een avontuurlijke kajaktocht maken. Vergeet niet om de beroemde Karelsbrug over te steken, waar straatartiesten en muzikanten voor entertainment zorgen.
  3. Verken de oude binnenstad De oude binnenstad van Praag is als een openluchtmuseum, met prachtige pleinen, smalle straatjes en historische gebouwen. Breng een bezoek aan het Oude Stadsplein, waar je de beroemde astronomische klok kunt bewonderen en de mogelijkheid hebt om een paardenkoetsrit te maken. Verken de kronkelende straten van de Joodse wijk en bezoek de oude synagogen. Vergeet niet om een heerlijke trdelník, een traditioneel Tsjechisch zoet gerecht, te proeven bij een van de vele kraampjes.
  4. Bezoek de dierentuin van Praag Een bezoek aan de dierentuin van Praag is een must voor gezinnen met kinderen. Deze dierentuin behoort tot een van de beste ter wereld en biedt een breed scala aan diersoorten. Kinderen zullen enthousiast worden van de mogelijkheid om zeldzame dieren zoals reuzenpanda’s en Siberische tijgers te zien. De dierentuin heeft ook een kinderboerderij en een speeltuin, waar kinderen kunnen spelen en plezier kunnen hebben.
  5. Ga naar het Speelgoedmuseum Het Speelgoedmuseum in Praag is een paradijs voor kinderen. Het museum herbergt een uitgebreide collectie speelgoed uit verschillende tijdperken en landen. Kinderen kunnen interactieve tentoonstellingen verkennen, vintage speelgoed bewonderen en zelfs zelf met sommige speelgoeditems spelen. Het museum biedt ook educatieve workshops en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Praag is een bestemming die de verbeelding van kinderen zal prikkelen en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring biedt voor het hele gezin. Met zijn mix van geschiedenis, cultuur en avontuurlijke activiteiten is Praag met recht een geweldige keuze voor een gezinsvakantie. Plan je volgende reis naar Praag en geniet van de familieavonturen in deze betoverende Tsjechische hoofdstad!

Meer artikelen over Praag:

Tips voor Praag:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van deze links een boeking of aankoop doet. Maar dit kost jou niks extra, maar helpt mij om Natizavdl te laten groeien.

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories