12x De Leukste Hotspots in Praag - Ontdek de Magie van de Gouden Stad

Praag, de betoverende hoofdstad van Tsjechië, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige sfeer. Of je nu een cultuurliefhebber, een fijnproever of een avonturier bent, Praag heeft voor iedereen iets te bieden. In dit artikel ontdek je 12 van de leukste hotspots in Praag die je absoluut niet mag missen. Lees verder en laat je betoveren door de magie van de Gouden Stad.

  1. De Karelsbrug (Karlův Most) – Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Praag is de Karelsbrug. Deze middeleeuwse brug biedt een adembenemend uitzicht op de stad en is bezaaid met standbeelden en straatartiesten.
  2. De Praagse Burcht (Pražský hrad) – Deze imposante burcht is het grootste oude kasteel ter wereld en domineert de skyline van Praag. Verken de prachtige paleizen, kerken en tuinen die zich binnen de muren bevinden.
  3. Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) – Het Oude Stadsplein is het hart van Praag. Bewonder de Astronomische Klok, verken de kleurrijke barokke gebouwen en geniet van de bruisende sfeer op de terrasjes.
  4. Petřín-uitkijktoren – Voor een panoramisch uitzicht over de stad moet je de Petřín-uitkijktoren beklimmen. Deze mini-versie van de Eiffeltoren biedt een adembenemend uitzicht op Praag en de omgeving.
  5. Lennon Wall – Een kleurrijke en levendige plek in Praag is de Lennon Wall. Deze muur werd een symbool van vrede en vrijheid tijdens het communistische regime en is nog steeds bedekt met graffiti en berichten.
  1. Wenceslasplein (Václavské náměstí) – Het Wenceslasplein is een bruisend gebied met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het is ook de locatie van belangrijke historische gebeurtenissen, zoals de Fluwelen Revolutie.
  2. Joodse wijk (Josefov) – Duik in de Joodse geschiedenis van Praag door een bezoek te brengen aan de Joodse wijk. Verken de oude synagogen, het Joods Museum en de beroemde Joodse begraafplaats.
  3. Kampa-eiland – Kampa-eiland is een rustige oase in het midden van de stad. Maak een wandeling langs de rivier, bewonder de charmante huizen en geniet van de serene sfeer.
  4. Nationaal Museum (Národní muzeum) – Het Nationaal Museum van Praag herbergt uitgebreide collecties op het gebied van natuurlijke historie, wetenschap en kunst. Leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur van Tsjechië.
  5. Letná-park – Voor een ontspannen middag moet je naar Letná-park gaan. Geniet van een picknick, wandel door de mooie tuinen en geniet van het prachtige uitzicht op de stad.
  6. Bierproeverij – Tsjechië staat bekend om zijn bier en een bezoek aan Praag is niet compleet zonder een bierproeverij. Ontdek de verschillende soorten Tsjechisch bier in een van de vele gezellige bierhuizen.
  7. Dansende Huis (Tančící dům) – Bewonder het unieke architectonische ontwerp van het Dansende Huis, ook wel bekend als de Gehry Tower. Dit modernistische gebouw steekt af tegen de traditionele architectuur van Praag.

Met deze 12 hotspots heb je een goede basis om Praag te verkennen en de charme van deze magische stad te ervaren. Of je nu historische bezienswaardigheden wilt ontdekken, wilt genieten van prachtige uitzichten of wilt proeven van de lokale cultuur, Praag heeft het allemaal. Dompel jezelf onder in de betovering van de Gouden Stad en laat je verrassen door de vele hoogtepunten die deze bestemming te bieden heeft.

Tips voor Praag:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van deze links een boeking of aankoop doet. Maar dit kost jou niks extra, maar helpt mij om Natizavdl te laten groeien.

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories