Verborgen Juweeltjes van Praag: Ontdek de Geheime Plekken van de Stad

Praag, de betoverende hoofdstad van Tsjechië, staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer. Maar naast de bekende attracties zijn er ook verborgen juweeltjes te ontdekken in deze fascinerende stad. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring en de geheime plekken van Praag wilt verkennen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar de verborgen schatten van Praag.

  1. Vyšehrad Vyšehrad, een historische burcht gelegen op een heuvel boven de Moldau, biedt een adembenemend uitzicht over Praag. Deze plek is minder druk bezocht dan de Praagse Burcht en heeft een serene sfeer. Je kunt er genieten van prachtige tuinen, oude kerken en het beroemde kerkhof waar veel bekende Tsjechische persoonlijkheden begraven liggen.
  2. Vrtba-tuin Verstopt in de wijk Malá Strana ligt de Vrtba-tuin, een van de mooiste baroktuinen van Europa. Deze tuin is een waar meesterwerk van architectuur en landschapsontwerp, met prachtige terrassen, beeldhouwwerken en fonteinen. Het is een oase van rust in het hart van de stad en een perfecte plek om te ontspannen na een dag vol sightseeing.
  3. Petřín-heuvel Petřín-heuvel biedt een prachtige ontsnapping aan de drukte van de stad. Je kunt de heuvel beklimmen of de kabelbaan nemen en genieten van een panoramisch uitzicht over Praag. Op de top van de heuvel vind je de Petřín Uitkijktoren, die sterk lijkt op de Eiffeltoren in Parijs. Daarnaast zijn er rustige parken, een rozentuin en een spiegelende doolhof om te verkennen.
  4. Holešovice Als je op zoek bent naar een trendy en artistieke sfeer, breng dan een bezoek aan de wijk Holešovice. Deze opkomende buurt is de thuisbasis van galeries, designwinkels, hippe cafés en alternatieve uitgaansgelegenheden. Hier kun je lokale kunstenaars ontmoeten, genieten van innovatieve street art en de bruisende creatieve energie van Praag ervaren.
  5. Nový Svět Nový Svět, wat “Nieuwe Wereld” betekent, is een charmant en pittoresk deel van Praag dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Dit autovrije gebied staat bekend om zijn kleurrijke huizen, geplaveide straatjes en rustige sfeer. Het is alsof je terug in de tijd reist naar een klein dorpje, weg van de drukte van de stad.
  6. Kampa-eiland Kampa-eiland, gelegen in de rivier de Moldau, is een oase van groen en rust in het centrum van Praag. Het is een ideale plek om te wandelen, te picknicken of gewoon te genieten van het prachtige uitzicht op de historische gebouwen langs de oever. Vergeet niet om de beroemde Kampa Museum te bezoeken, dat een uitstekende collectie moderne kunst herbergt.

Praag heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische plekken. Deze verborgen juweeltjes geven je de mogelijkheid om een andere kant van de stad te ontdekken en een unieke ervaring op te doen. Dus, de volgende keer dat je Praag bezoekt, ga dan op avontuur en verken de geheime plekken die deze stad te bieden heeft. Je zult versteld staan van de schoonheid en charme die je zult vinden buiten de gebaande paden.

Meer artikelen over Praag:

Tips voor Praag:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van deze links een boeking of aankoop doet. Maar dit kost jou niks extra, maar helpt mij om Natizavdl te laten groeien.

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories