Ontdek de verborgen parels van Lyon

Lyon, de op één na grootste stad van Frankrijk, staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en culinaire hoogstandjes. Maar naast de bekende bezienswaardigheden heeft Lyon ook talloze verborgen parels die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de best bewaarde geheimen van Lyon.

  1. Traboules – Geheime doorgangen

Een van de unieke kenmerken van Lyon zijn de traboules, een netwerk van smalle doorgangen en binnenplaatsen die verborgen zijn tussen de gebouwen. Deze traboules werden oorspronkelijk gebruikt door zijdehandelaren om hun goederen snel te vervoeren. Tegenwoordig zijn veel traboules open voor het publiek. Ze bieden een fascinerende wandeling door de geschiedenis van Lyon en onthullen prachtige binnenplaatsen en architectuur.

  1. De wijk Croix-Rousse – Kunstzinnige sfeer

De wijk Croix-Rousse staat bekend als het artistieke hart van Lyon. Het is de thuisbasis van vele kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden. Wandel door de kronkelende straatjes en ontdek boetiekjes met handgemaakte producten, kunstgaleries en ambachtelijke werkplaatsen. Mis vooral de beroemde ‘Muurschildering van de Canuts’ niet, een indrukwekkend kunstwerk dat de geschiedenis van de zijde-industrie in Lyon illustreert.

  1. Parc de la Tête d’Or – Groene oase

Voor een ontspannen ontsnapping aan de drukte van de stad, is het Parc de la Tête d’Or een must-visit. Dit prachtige stadspark is een van de grootste parken in Frankrijk en biedt uitgestrekte gazons, kleurrijke bloembedden en een prachtig meer waar je kunt roeien. Verken de botanische tuinen, bewonder de prachtige rozentuin en breng een bezoek aan de dierentuin, waar je allerlei dieren kunt bewonderen, waaronder giraffen, leeuwen en apen.

  1. Les Halles de Lyon Paul Bocuse – Culinaire hemel

Een bezoek aan Lyon is niet compleet zonder te genieten van de culinaire hoogstandjes. Terwijl de meeste toeristen zich richten op de beroemde restaurants, is er een verborgen schat voor fijnproevers – Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Deze overdekte markt is vernoemd naar de beroemde Franse chef-kok en biedt een overvloed aan verse producten, kazen, vleeswaren, brood en nog veel meer. Proef lokale specialiteiten zoals de beroemde worsten, quenelles en de decadente pralines.

  1. Musée des Confluences – Moderne kunst en wetenschap

Het futuristische gebouw van het Musée des Confluences is al een bezienswaardigheid op zich. Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de mensheid, natuurlijke geschiedenis en wet

enschappelijke ontdekkingen. Verken fascinerende tentoonstellingen, interactieve displays en kunstwerken die de verbinding tussen kunst en wetenschap verkennen. Het museum biedt een unieke en boeiende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Ontdek de verborgen parels van Lyon en beleef een unieke reiservaring. Van de geheime doorgangen van traboules tot de kunstzinnige sfeer van Croix-Rousse en de culinaire geneugten van Les Halles de Lyon Paul Bocuse, deze stad heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om ook tijd vrij te maken voor een ontspannen wandeling in het prachtige Parc de la Tête d’Or en een bezoek aan het fascinerende Musée des Confluences. Lyon zal je zeker betoveren met zijn charme en verrassingen.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van deze links een boeking of aankoop doet. Maar dit kost jou niks extra, maar helpt mij om Natizavdl te laten groeien.

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories