Top 5 wat je kunt doen met azijn

Azijn, ik ben er gek op! Ik ben op mijzelf gaan wonen, en ik vond het ontzettend moeilijk om te kiezen wat ga ik nu gebruiken om schoon te maken? Natuurlijk hoorde ik altijd ‘azijn!’ goedkoop en je kan er ontzettend veel mee doen. Hier zie je schoonmaak azijn. Maar het liefst heb ik ‘normale’ azijn. Deze was toevallig heel goedkoop!

Hierbij mijn favoriete dingen om te doen met azijn

  • Nare geurtjes in huis

Wat ik dan altijd doe is een pannetje met azijn en water koken. Laat dit vervolgens ongeveer 3 uur staan, en nare geurtjes in je huis zijn weg!

  • Ontkalken

Ik ontkalk echt alles! Waterkoker, douche en gootsteen. Meestal pak ik een keukenpapier doekje, die leg ik op de plek waar kalk zit, plasticje erover heen. En dan een paar uurtjes laten staan. Vervolgens met water eventjes schrobben en klaar!

  • Behang verwijderen

Ja je leest het goed! Toen we net in het huis kwamen, zat op sommige plekken nog behang. Dit is er makkelijk af te halen met azijn. Eventjes water en azijn in spuitfles, laten intrekken en klaar.

  • Jeuk

Wist je dat je azijn ook kunt gebruiken voor muggenbulten, kwallenbeten en brandnetel plekjes?

  • Wasverzachter

Natuurlijk is niet alles goed voor het milieu en de wasmachine. Zelf vind ik het heel erg fijn om azijn te gebruiken ipv wasverzachter! Wil je toch een geur hebben? Dan kun je het beste kiezen voor een wasparfum.

Wat doe jij allemaal met azijn?

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories