Ik ga met CG methode beginnen

Ik ben van rood naar blond gegaan, ik merkte dat mijn haar niet meer voelde zoals hij altijd heeft gevoeld. Toen kwam ik op video van iemand die met CG ging beginnen. Haar haar zat nooit, zat altijd rare slag in. Daar herkende ik mijzelf ook heel erg in!

Ik hoorde ook altijd dat Ingrediënten die in producten van drogisterij producten zit ook nooit goed voor je haar is. En dat er altijd een ‘laagje’ op je haar legt. Ik geloofde het ook direct! Ik ben lid geworden van een Facebook groep. En ik ben mijzelf flink gaan inlezen!

De Curly Girl methode (CG) is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Deze methode is bedacht door Lorraine Massey en wordt beschreven in haar boek “Curly Girl: The Handbook”.  Daarmee behandel je haar met producten zonder sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Deze ingrediënten ga je vermijden omdat ze:1. niet (goed) uit je haar zijn te verwijderen zonder sulfatenshampoo (en deze wil je dus gaan vermijden) 
2. deze ingrediënten zelf ook niet goed zijn voor je haar. Siliconen en minerale oliën leggen bijvoorbeeld een afsluitend laagje om je haar (hierdoor verstikt je haar en dringen vocht en andere producten niet door tot je haar, waardoor je haar uitdroogt). Deze methode kun je ook gebruiken als je geen krullen hebt. Bron

Toen was het moment daar.. Ik moet producten gaan kopen! Ik vond het zo ontzettend moeilijk. Vooral omdat voor ieder haar type anderen behoeftes hebben. Er was eigenlijk niet een hap en klaar routine die ik kon kopen en gebruiken. Dus ik ben maar gewoon vanalles gaan kopen. Ronde Kruidvat en Action en klaar! Ik wilde niet gelijk honderden euro’s aan uit geven om te kijken wat voor mijn haar werkt. Normaal gesproken moest ik mijn haar 2 en soms ook 3 keer per week wassen.

Dit was mijn eerste keer wassen met CG producten!

Omdat het zo ontzettend snel vettig werd! Ik wilde het ook gaan afbouwen naar 1x in de week. En na een maand was het zo ver, ik kon 1x per week mijn haren wassen! Bij dag 5 werd mijn haar pas ‘vettig’! Toen ik beetje bij beetje verder kwam zag ik aan mijn punten dat ze ‘recht’ bleven staan. Toen besloot ik om naar de kapper te gaan! En ja, niet zomaar een kapper… maar een krullen kapper!! Ik vond het echt zo ontzettend spannend. Vooral omdat ik nog niet echt ‘krullen’ had. Maar er was vooral slag. Ik maakte een afspraak en dag later kon ik al terecht.. met zweetende handen reed ik er na toe. Ik werd zo ontzettend lief geholpen, en mijn haar werd er echt zo ontzettend blij van! Daarna toen ik mijn eigen haar waste begonnen er ook pijpen krullen te ontstaan happy me. Nu ben ik nog steeds flink bezig met producten uitproberen en kijken waar mijn haar blij van wordt.. Ik neem jullie mee in mijn reis!

Hebben jullie eens gehoord van CG?

You Might Also Like

0 reacties

Top Categories